Uusi liikennevakuutuslaki astui voimaan - Sähköpyörän vakuutus?

Sähköpyörien vakuuttaminen on tällä hetkellä kuuma puheenaihe. Toukokuussa 2024 voimaan tullut liikennevakuutuslain uudistus tuo mukanaan merkittäviä muutoksia sähköpyörien omistajille ja käyttäjille. Uuden lain myötä tietyt sähköpyörät kuuluvat nyt liikennevakuutuksen piiriin, mikä tarkoittaa, että niiden omistajien on hankittava liikennevakuutus samalla tavoin kuin autoille ja moottoripyörille. Mitä tämä voimaan astunut uudistus tarkoittaa?

Onko Tenways sähköpyörät vakuutettava?

Uuden liikennevakuutuslain mukaan sähköpyörät, joiden paino ylittää 25 kg tai joiden moottorin teho on yli 250 wattia ja jotka kulkevat ilman polkemista yli 25 km/h, on nyt vakuutettava. Tämä muutos koskee erityisesti tehokkaampia sähköpyöriä ja niitä, joita käytetään pääasiassa moottorin voimin ilman poljinavustusta. Lakiuudistuksessa on siis tärkeää tehdä ero polkuavusteisten sähköpyörien ja täysin moottorikäyttöisten sähköpyörien välillä.

Kaikki Tenways sähköpyörät ovat tämän lakiuudistuksen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa, että valikoimistamme löytyvät polkuavusteiset sähköpyörät eivät ylitä lain asettamia rajoja, joten niiden omistajien ei tarvitse huolehtia liikennevakuutuksen hankkimisesta.

Lisätietoja uudesta lakimuutoksesta löytät liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. 

Liikennevakuutuskeskus

Lahjakortti